Opdracht tot dienstverlening voor hypotheekadvies: wat staat daarin?


Romy Veul door Romy Veul op 23-12-2022
255x gelezen
2 min.

Heb je een oriëntatiegesprek gehad met je hypotheekadviseur? Dan volgt daarna vaak een opdracht tot dienstverlening. Een OTD. Daarin staan de afspraken die jij met je hypotheekadviseur maakt. Zo weet je precies wat je van je hypotheekadviseur mag verwachten en welke prijs bij die diensten hoort. Fijn om te weten voordat jullie samen starten met een hypotheek afsluiten of oversluiten.

Opdracht tot dienstverlening

Wat staat er in de opdracht tot dienstverlening?

Er is niet één standaard document voor een opdracht tot dienstverlening. Elke hypotheekadviseur zal zijn eigen document gebruiken. Ook wij van Hypotheek.nl werken met een vast dienstverleningsdocument als opdracht tot dienstverlening. Onderteken je dit document? Dan gaat de Hypotheekexpert voor je aan de slag.

In dit document staat bijvoorbeeld wat je hypotheekadviseur wel en niet voor je doet, hoe hij te werk gaat, en wanneer je wat kunt verwachten. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent voordat je met de hypotheekadviseur in zee gaat én weet je wat de kosten zijn. Ook staan in de opdracht tot dienstverlening wettelijke voorwaarden opgenomen, zoals dat wij als hypotheekadviseur een zorgplicht hebben naar jou toe. Dat betekent dat wij je moeten informeren bij wettelijke wijzigingen.

Goed om te weten: bij Hypotheek.nl vinden we het belangrijk om eerst uitgebreid kennis te maken. Wij met jou en jij met ons. Daarom is er altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna sturen we je dit dienstverleningsdocument, zodat je alles rustig kunt nalezen.

Hoe gaat het daarna in zijn werk?

Heb je het dienstverleningsdocument ondertekend? Dan gaan we samen aan de slag. We gaan de verschillende hypotheekaanbieders nauwkeurig voor je vergelijken, verdiepen ons in jouw persoonlijke en financiële situatie en onderzoeken welk type product bij jou past. Hebben we dé hypotheek gevonden en ben jij het met ons advies eens? Dan vragen we een renteaanbod voor je aan en gaat het proces van een hypotheek aanvragen beginnen.

Kennismaken met een Hypotheekexpert?

Bij Hypotheek.nl strooien we nooit meteen met dienstverleningsdocumenten. We leren je graag eerst kennen, en kunnen ons zo voorstellen dat jij ook graag weet wie jouw Hypotheekexpert is en wat die voor je kan doen.

Zullen we daarom eerst gratis en vrijblijvend kennismaken? Plan alvast een afspraak in. Dan zien we elkaar binnenkort.

Klanten geven ons een:

389 beoordelingen

9.8