De 5 voordelen van online hypotheekadvies


Wesley van den Ham door Wesley van den Ham op 30-12-2023
70x gelezen
2 min.

Voor hypotheekadvies hoef je de deur niet meer uit. Er zijn heel wat nieuwe mogelijkheden om antwoord op je hypotheekvragen te krijgen. Online hypotheekadvies bijvoorbeeld. Deskundig advies op maat vanaf de plek die voor jou het beste uitkomt. Je hoeft je huis er niet voor uit. Klinkt aantrekkelijk, toch? In dit artikel delen we nóg 5 voordelen van online hypotheekadvies.

Vrouw krijgt online hypotheekadvies via laptop

Online hypotheekadvies, hoe zit dat?

Doe-het-zelven is iets wat veel Nederlanders doen als ze in huis gaan klussen. Maar voor de hypotheek schakelen de meeste mensen nog steeds een expert in. En dat is niet zonder reden. Een hypotheekadviseur weet precies waar je op moet letten bij het aanvragen, oversluiten of wijzigen van je hypotheek. Daardoor weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die bij jou past. En dat je niet dat ene belangrijke document over het hoofd ziet.

Voor hypotheekadvies kun je tegenwoordig dus ook online terecht. Gewoon via videogesprekken, WhatsApp of op een andere manier die jij prettig vindt. Dan hoef je niet zelf je hypotheek te regelen, maar hoef je ook niet in je volle agenda tijd te maken om naar een advieskantoor te gaan. Het beste van twee werelden dus! Je krijgt persoonlijk advies over een belangrijke financiële beslissing én je profiteert van de voordelen van online.

Wat precies de voordelen van online hypotheekadvies zijn, lees je in dit artikel.

1. Minder tijd en gedoe

Er was een tijd waarin je standaard op kantoor moest verschijnen voor hypotheekadvies. Met een lekkere kop koffie, dat wel. Maar het kostte ook nogal wat tijd. En misschien kwam het helemaal niet uit met je werk of andere afspraken.

Je hypotheek regelen is misschien niet je favoriete bezigheid. Toch wil je het goed geregeld hebben. Juist dan biedt online hypotheekadvies uitkomst, doordat je afspraak op afstand is. Zo hoef je de deur niet uit om toch goed geholpen te worden bij je hypotheek. Voor ons een kleine moeite, voor jou een flinke tijdsbesparing.

2. Mogelijk op het moment dat jou uitkomt

Bij online hypotheekadvies is een afspraak maken een stuk makkelijker. Je kunt de afspraak prima tussen de bedrijven door plannen. Op het moment dat jou uitkomt. En vanaf de plek van jouw keuze. ’s Avonds of in het weekend? Geen probleem! Tussen je vergaderingen door? Ook prima! Op het werk, vanuit huis, of zelfs vanaf je vakantiebestemming? Allemaal oké. Via de webcam kun je jouw hypotheekadviseur spreken op de plek waar jij op dat moment bent. Stuur je vanaf je tropische bestemming wel een paar zonnestralen door?

3. Voordeliger hypotheekadvies

Nog een voordeel van online hypotheekadvies is dat het advies vaak voordeliger is. Dat komt doordat de adviseur minder bijkomende kosten heeft als je kiest voor advies op afstand. Dat heeft er niet mee te maken dat je je kopje koffie zelf zet. Wel scheelt het dat je adviseur geen kantoorruimte hoeft af te huren. En dat een online adviseur efficiënte, digitale processen heeft. Geen stapels papierwerk en onoverzichtelijke schema’s dus. Handig voor je adviseur. Maar ook jij plukt daar dankzij de voordelige prijs de vruchten van.

Bij Hypotheek.nl kun je bijvoorbeeld al vanaf € 2.195 (als starter) hypotheekadvies op maat krijgen. Een stuk minder dan de gemiddelde adviesprijs in Nederland! Tel uit je winst. Wel zo fijn, want er komen al verschillende kosten om de hoek kijken als je een hypotheek afsluit. Dankzij deze besparing houd je toch nog wat geld over voor die super-de-luxe hoekbank.

4. Deskundig en persoonlijk advies op afstand

Maar weinig mensen kiezen ervoor zonder hypotheekadvies een hypotheek af te sluiten. Zelf je hypotheek regelen is namelijk niet zonder risico’s. Er komt heel wat kijken bij een hypotheekaanvraag. En dan hebben we het niet alleen over alle documenten die je op tijd moet aanleveren. Heb je bijvoorbeeld ook verzekeringen bij je hypotheek nodig? Welke rentevaste periode past bij jou? En welke hypotheekvorm sluit goed op jouw situatie aan?

Over al die vragen kan een hypotheekadviseur je adviseren op basis van jouw persoonlijke en financiële situatie. Daar profiteer je bij online hypotheekadvies dus net zo goed van als wanneer je bij de adviseur langsgaat op kantoor. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de juiste keuzes maakt. Met hypotheekadvies kun je vaak over de gehele looptijd van je hypotheek flink besparen op je hypotheeklasten. En je hebt de zekerheid dat alles goed gebeurt.

5. 24/7 inzicht en overzicht

Een laatste voordeel van online hypotheekadvies is dat je kunt profiteren van slimme online systemen. Daardoor heb je 24/7 inzicht en overzicht. Bij Hypotheek.nl werken we bijvoorbeeld met een persoonlijke online omgeving voor onze klanten. Daardoor zie je altijd precies waar je in het proces staat, welke documenten wij van je nodig hebben en wat de volgende stappen zijn.

Geen zorgen dus. Je hoeft niet bang te zijn dat je steeds met je adviseur aan de lijn moet hangen. Wij zorgen ervoor dat jij precies weet hoe het ervoor staat. En je kunt alles altijd nog eens op je gemak online teruglezen. Een stuk fijner dan als je op een kantoor razendsnel door een stapel papieren heen moet gaan!

En zit je toch ergens mee? Dan zijn wij maar een telefoontje van je verwijderd.

Benieuwd hoe wij exact werken? Lees dan meer over onze werkwijze

Online en onafhankelijk hypotheekadvies krijg je bij Hypotheek.nl!

Wil jij ook profiteren van de voordelen van online hypotheekadvies? En wil je wel je hypotheek online regelen, maar ook zeker zijn van persoonlijk en deskundig advies? Dan zit je bij Hypotheek.nl goed. Ontdek wat we jou te bieden hebben. Of plan een vrijblijvende afspraak in. Wij helpen je graag!

Plan een oriëntatiegesprek

Klanten geven ons een:

389 beoordelingen

9.8