Dagrente hypotheek: wat houdt het in?


Romy Veul door Romy Veul op 27-12-2022
75x gelezen
2 min.

Na ontvangst van de hypotheekofferte gaat er vaak wat tijd overheen voordat je je handtekening zet onder de hypotheekakte. Meestal een maand een of drie. In die tijd kan de rente nog stijgen of dalen. Welke impact dat heeft op de rente die jij gaat betalen, hangt af van het rentesysteem dat je kiest. Eén van de opties is de dagrente. Je betaalt daarbij de rente die geldt op het moment dat jij de hypotheekakte laat passeren bij de notaris.

Dagrente hypotheek

Wat is dagrente voor je hypotheek?

Bij het systeem van dagrente kijkt de hypotheekaanbieder naar de dag waarop jij je handtekening onder de hypotheekakte zet. De rente die op dat moment geldt, is het bedrag dat je gaat betalen.

Althans, de rente die je betaalt kan nooit hoger komen te liggen dan het bedrag in de offerte. Maar is de marktrente in de tussentijd gedaald? Dan betaal je wel een lager rentepercentage dan wat in de offerte vermeld staat.

Daardoor heb je bij het systeem van dagrente voor je hypotheek kans dat je een mooi rentevoordeel hebt ten opzichte van de eerder vermelde offerte.

Andere systemen waar je bij het afsluiten van een hypotheek voor kunt kiezen, zijn vaste rente en dalrente.

Welke keuzes zijn voor jou verstandig?

Rondom je hypotheek krijg je nogal wat keuzes voor je kiezen. Welke hypotheekvorm neem je? Voor welk rentesysteem ga je? En laat je de uiteindelijke rente vastzetten als de looptijd ingaat of kies je voor een korte of lange rentevaste periode?

Laat onze Hypotheekexperts je helpen om knopen door te hakken. Een van onze Experts adviseert je graag over een passende hypotheek met scherpe rente en maakt je wegwijs in de diverse opties. Een keer vrijblijvend sparren kan altijd. Kost je niets, levert je wel een hoop duidelijkheid op!

Vrijblijvend kennismaken

Klanten geven ons een:

389 beoordelingen

9.8