• Home
  • Nieuws
  • Geld
  • Online geld verdienen - eerlijk overzicht van 6 manieren die wérken

Online geld verdienen - eerlijk overzicht van 6 manieren die wérken

Van indutten op het strand word je niet rijk; dit levert je wél geld op.

23 augustus 2021 door Romy Veul
119 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Niet meer afhankelijk zijn van je loonstrook, maar zelf online geld in de wacht slepen? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En heel eerlijk, dat is het soms ook. Máár we hoeven die droomwolk niet volledig voor je door te prikken. Je kunt zeker online geld verdienen. Geen heel maandsalaris misschien, wel een aanvulling op het bedrag op je loonstrook. Wij lichten 6 opties toe – zonder valse beloften, waarmee jij kunt geld verdienen online.

Online geld verdienen – zó gaat dat echt!

Laten we je eerst uit de iets te rooskleurige droom helpen. Een kleine kanttekening is wel op zijn plaats. Op internet krijg je regelmatig een droomleven voorgespiegeld als je zoekt op ‘online geld verdienen’. Terwijl jij op een tropisch eiland nog eens een pagina van je boek omslaat, stroomt het geld ondertussen binnen. Naar kantoor hoef je niet; jij verdient je geld online. Bijna zonder een poot uit te steken.

Maar nee, zo passief als je het je misschien voorstelt, is online geld verdienen niet. Hetzelfde als bij alle andere vormen van passief inkomen genereren eigenlijk. Laat het boek dus maar links liggen en neem je tropische cocktail liever mee naar kantoor, want je baan opzeggen is er niet meteen bij.

Maar als je er slim gebruik van maakt, kun je zeker wel een zakcentje bijverdienen online. Deze 5 manieren van online geld verdienen leveren je misschien een beetje extra vakantiegeld op. Kun je alsnog op dat tropische eiland aan je cocktail nippen.

1. Blog met affiliate links

Overweeg je al jaren om een eigen blog te starten? Of heb je er misschien zelfs al één die je hoognodig eens moet afstoffen? Misschien ligt daar een mooie kans om online geld te verdienen. Oké, maak je geen illusies: als je pas net je blog bent begonnen en enkel je familieleden als trouwe lezers hebt, zal je er geen bakken met geld mee in de wacht slepen. Maar als je structureel aan je blog werkt en zorgt dat je site goed gevonden wordt, liggen daar misschien verdienkansen.

Hoe? Met affiliate links! Hiervoor sluit je je aan bij affiliate programma’s, zoals het bol.com-partnerprogramma, Linkpizza, Awin of Daisycon (of beter nog: een combinatie van programma’s). Vervolgens kun je affiliate links aanmaken naar producten die je op je blog bespreekt. Als iemand dan via zo’n link een bestelling plaatst, krijg jij een klein deel van het bestelbedrag op je rekening gestort. Miljonair wordt je er niet van, maar elke € 0,50 of € 1,00 is toch iets.

2. Enquêtes invullen

Misschien heb je er al eens van gehoord of het zelfs al eens geprobeerd. Met diverse online enquêteplatformen kun je online geld verdienen. Voorbeelden daarvan zijn EuroClix en Opinieland. Je spaart dan punten of saldo bij elkaar door online enquêtes in te vullen over allerlei onderwerpen.

Let wel op: het bedrag per enquête is soms vrij laag en er kan ook wat tijd in gaan zitten. Zoek dus goed uit wat voor jou werkt. Houd ook rekening met een betaaldrempel. Vaak kun je het opgespaarde saldo pas laten uitbetalen vanaf een bepaald bedrag en moet je dus eerst een aantal enquêtes invullen voordat je iets van het gespaarde saldo terugziet.

3. Beleggen in aandelen en obligaties

Niet altijd gaat dit volledig online, maar als je kiest voor een beleggingsapp valt het zeker in de categorie ‘online geld verdienen’. Beleggen wordt steeds populairder onder Nederlanders, omdat het een slimme manier kan zijn om met het spaargeld dat nu nauwelijks wat oplevert op je spaarrekening alsnog rendement te behalen.

Hiervoor kun je allerlei handige beleggingsapps gebruiken, die beleggen met weinig geld nog laagdrempeliger maken. Je steekt je geld in een indexfonds dat het geld verspreid belegt voor jou. Ook zonder dagelijks de aandelenkoersen nauwlettend in de gaten te houden, kun je zo wat leuks aan beleggen verdienen. Natuurlijk kleven aan beleggen ook nadelen. Lees je dus altijd goed in en zorg ervoor dat je een financiële buffer achter de hand hebt.

4. Online geld verdienen met dropshipping

Een eigen webshop hebben staat niet per se gelijk aan een magazijn aan huis hebben. Je hoeft niet direct je schuur op te offeren voor een magazijn aan huis. Je kunt ook kiezen voor online geld verdienen via dropshipping, wat inhoudt dat je producten elders in een magazijn zijn opgeslagen en pas (door dat magazijn of de leverancier) worden verscheept zodra ze zijn verkocht. Het magazijn regelt dus de verzending.

Nu is het niet zo dat jij ondertussen een dutje kunt doen en dat alles voor jou wordt geregeld. Je zult zelf alsnog opdraaien voor de marketing, goede service moeten leveren en erop moeten toezien dat alles goed gebeurt, zodat je klanten tevreden zijn. Dropshipping kun je bijvoorbeeld doen via een eigen verkoopaccount op bol.com of een zelf opgezette webshop.

Let wel op dat dropshipping soms ook met wat schimmige praktijken wordt geassocieerd van mensen die tegen weinig geld inkopen doen in China en de producten dan voor het tienvoudige (of meer) verkopen als een “merkproduct”. Goede service, onderzoek naar de producten die je verkoopt en uitstekende reviews zijn dus belangrijk om van dropshipping een succes te maken. Lees je altijd goed in de voor- en nadelen van dropshipping in voordat je ermee start.

5. Eigen online bedrijf

Verder zijn er veel voorbeelden van zzp’ers die hun volledige bedrijf online hebben. Denk maar aan grote academies die online cursussen aanbieden, coaches die online sessies geven of mensen die met hun eigen e-book heel wat geld hebben verdiend. Ook kun je online je diensten aanbieden als freelancer op je eigen site of op freelanceplatforms. Zo kun je je online inzetten als coach, tekstschrijver, websitebouwer of social-media-manager.

6. Online advertenties

Influencer is tegenwoordig helemaal niet zo’n vreemd beroep meer. Sommige mensen hebben een aardig bedrag opgestreken met hun eigen blog, vlogkanaal of Instagram-account. Nu gaat daar wel wat voorbereidend werk aan vooraf. De volgers of lezers komen niet vanzelf aanwaaien. Maar als je het slim aanpakt, kun je wellicht een mooi bedrag bij elkaar sprokkelen met online merken promoten.

De meest laagdrempelige manier van online geld verdienen via adverteerders is om een eigen site te starten over een onderwerp waar vaak naar wordt gezocht. Denk aan ‘parkeergelegenheid Amsterdam’ of ‘vakantietips Frankrijk’. Maak die site goed vindbaar in Google, zodat mensen er ook echt op uitkomen. In dit geval hoef je geen influencer met talloze volgers te zijn om alsnog met online adverteren te verdienen.

Als je website regelmatig wordt bezocht, kun je er advertenties op plaatsen via onder meer Google Ads. Voor elke klik of verkoop via zo’n advertentie ontvang je dan een klein bedrag. Met een goed bezochte website kun je daar heel wat passief inkomen mee verdienen. Het opzetten van de site zelf (en het onderhouden ervan) is natuurlijk minder passief; daar gaat wel de nodige tijd in zitten.