Vloerverwarming in de badkamer


19 januari 2024 door Lizzy Baart
22 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Mijn man en ik hebben eind 2020 een jaren 20-woning gekocht die compleet aangepakt moest worden. Van het verplaatsen van de badkamer naar boven tot al het elektra en stucwerk. Alles wat gedaan kon worden, hebben wij ook daadwerkelijk aangepakt.

Badkamer naar 1e verdieping

Omdat de badkamer in eerste instantie beneden in de bijkeuken lag, hebben wij op de eerste verdieping de slaapkamers verkleind. Door deze grote ingreep hebben wij op de eerste verdieping een mooie ruime badkamer kunnen realiseren en geheel naar onze wensen kunnen indelen. Een mooie wit marmerlook keramische wand en vloertegels in combinatie met handgebakken Portugese 20x7,5 tegels en stucwerk. Het koperen kraanwerk en de ronde stenen waskommen maken het plaatje compleet!

Keuzestress tijdens je verbouwing

Een van de moeilijkste dingen van een grote verbouwing is het maken van alle keuzes. En tijdens onze verbouwing moesten er heel wat keuzes gemaakt worden. Een daarvan was: vloerverwarming of een radiator in de badkamer. Eigenlijk waren we het er op dit punt heel snel over eens: wij kozen voor elektrische vloerverwarming voor in de badkamer.

Een jaren 20-woning kun je goed isoleren, maar het blijft een oud huis waar de kou de weg naar binnen goed weet te vinden. En aangezien ik snel koude voeten heb in de winterperiode, hebben wij besloten om vloerverwarming te laten leggen in de badkamer. 

De vloerverwarming die wij hebben, is gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. Zo staat de verwarming automatisch ingesteld in de ochtenduren (tussen 06:00 en 09:30 uur) en avonduren (tussen 21:00 en 23:00 uur). Dit zijn voor ons de tijden dat we de badkamer het meest gebruiken. Hoe mooi en lekker is het om elke ochtend en avond warme voeten te hebben in de badkamer?

badkamer 

Ruimte besparen door vloerverwarming

Warmte stijgt, dus de badkamer wordt altijd verwarmd door de vloerverwarming. Wij hebben daarom gekozen om geen losse badkamerradiator op te hangen. Ik, als interieurstyliste, vind het erg fijn dat door het weglaten van de radiator, er meer ruimte overbleef voor een groter badkamermeubel en meer ruimte om je af te drogen en aan te kleden. Omdat je de ‘verwarming’ verstopt onder de vloer, is het super fijn om wat extra ruimte te hebben in de badkamer!

Door de warmte van de vloerverwarming, droogt alles in de badkamer snel en is de badkamer binnen enkele minuten weer droog. Ook fijn voor de gebruikte handdoeken.

Lees ook: Je slaapkamer goedkoop upgraden

Goed voor je portemonnee

Het plaatsen van elektrische vloerverwarming is niet alleen om ruimte te besparen en warme voeten, maar ook voor het besparen van energie. Onze vloerverwarming is erg zuinig in gebruik dus goed voor de portemonnee!

Elektrische vloerverwarming wordt in matten waar de kabels aan vast zitten in flexibel tegellijm gelegd. Hier overheen komt een dunne laag waar de vloer op wordt gelegd. Zo kan de vloerverwarming niet beschadigen en ligt het dicht onder de vloer voor het beste resultaat. 

Voor de aanschaf van de vloerverwarming, kregen wij een tip om te kijken bij Thermo Lamina vloerverwarming. Een vloerverwarming speciaalzaak die voor alle soorten vloeren en maten in het assortiment heeft zitten. Ga jij ook voor warme voeten deze winter?