Je slaapkamer goedkoop upgraden


28 december 2023 door Conny van Eylen
11 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Is je slaapkamer aan een upgrade toe? Een grote kost denk je? Lees in onderstaande creatieve en budgetvriendelijke tips hoe je dit kan aanpakken.

Breng een nieuwe kleur in de ruimte

Je kamer schilderen frist je kamer meteen op en is budgetvriendelijk. Denk vooraf goed na over de kleuren, ze hebben namelijk een grote invloed op ons. Laat je leiden door je eigen smaak, je huisstijl en wat kleurenadvies (dat je online ook kan vinden).

Blauw is een kalmerende kleur en ook donkere tinten zijn rustbrengers en bieden geborgenheid. Ze geven een verlaagde bloeddruk en een rustiger hartritme.

Geeltinten maken de ruimte knus en warm en stimuleren het zenuwstelsel welke zorgt voor ontspanning.

Groen is rustgevend en zorgt ervoor dat je rustig en goed in slaap kan vallen.

Zilver geeft wat luxe aan de ruimte en een bepaalde schittering die onze ogen het signaal geeft om ze te sluiten.

Oranje zorgt voor kalmte en stabiliteit, je spieren ontspannen en dit helpt uiteraard om in slaap te vallen.

Pimp je bed

Geen budget voor een nieuw bed? Kies dan voor mooi beddengoed van een goede kwaliteit. Niks mooiers dan natuurlijke materialen, niks heerlijkers dan flanel in de winter en glad katoen in de zomer.

Met extra kussens in een kleur, stof en formaat dat bij je bed past,  geef je je bed een luxueuze uitstraling.

Verstop die niet zo mooie vloer

slaapkamer met een mooie vloer

Een versleten of minder mooie vloer kan je bedekken met een tapijtje. Ze zijn in er in allerlei soorten en prints en zijn lekker zacht aan je voeten.

Ben je gevoelig aan stof? Dan kan kliklaminaat ook een betaalbare oplossing zijn. Kliklaminaat is ook erg gebruiksvriendelijk.

Speel met het licht in de kamer

Licht bepaalt de sfeer. Wil je een ontspannend sfeertje, kies dan zachtgele lampen. Het is ook fijn in een leeshoekje op je kamer. Meer licht nodig? Ga op zoek naar de juiste plafondlamp. Loop eens langs de Kringwinkel of langs een budgetzaak zoals Kwantum of Ikea.

Onmisbaar is ook een sfeervolle nachtlamp. Als je kiest voor eentje met een lampenkap kan je ook deze regelmatig voor weinig geld veranderen.

Make-over door het herschikken van je meubels

Door je meubels te verplaatsen geef je je kamer gratis en voor niks een nieuwe, frisse look.  Je oude indeling omgooien vraagt enkel wat creatief denken en meetwerk. Een deel van de meubels verplaatsen en de rest laten staan kan al een enorme impact hebben op de sfeer. Teken de ruimte op een vel papier en teken, knip, schuif en  pas de meubels in papier op de plattegrond.

Kleine ruimte? Je hebt maar weinig spullen nodig in een slaapkamer, een bed, nachtkastje en –wanneer het in de ruimte nog past-  een kledingkast zijn al voldoende. Een make-over is dan ook de ideale moment om te ontspullen.

Behoud de rust, ook met accessoires

Maak keuzes want het aanbod is groot.

Ga je voor een vaas, wat planten, fotokaders, een trendy schaal om juwelen, haarrekjes etc in te bewaren, kaarsen, een analoge klok, … Elk van deze items brengen sfeer, maar ook hier is trop teveel en verstoren ze de rust.

Groepeer wat kaders aan de muur, wat plantjes bij mekaar, …

Lees ook: Zo maak je betaalbaar een kast onder een schuin dak


Klaar voor de budgetvriendelijke make-over?

Een ander kleurtje op de muren, nieuw beddengoed en kussens, nieuwe gordijnen, leuke accessoires… geven je kamer al een compleet andere look. Bewaak wel dat je het geheel niet te druk maakt! Kies je bijvoorbeeld voor een print in je beddengoed, ga dan voor effen gordijnen, pimp je je muur achter je bed met een behang, ga dan verder voor een neutrale kleur op de muur, liefst een tint die ook in het behang terugkomt.

Benieuwd naar het resultaat en naar het uitgegeven budget!