Trending: DIY Gel Haard


17 november 2023 door Stans Heuveling - Van Kloosteren
26 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

In de strijd tegen de hoge gasrekening hebben wij nu een jaar al zonnepanelen wat ons zeker rendement oplevert. Maar nu het toch stilletjes aan kouder wordt wil ik toch zo lang mogelijk de verwarming uitlaten. Dat is overdag uiteraard geen probleem omdat mijn man en ik aan het werk zijn maar ’s avonds is dat natuurlijk anders.

Nu ook de klok een uur achteruit is gegaan, doe ik zodra het donker begint te worden de gordijnen dicht en de kaarsjes aan om de warmte in huis te houden. Ik zet de thermostaat echt niet hoger dan 20 graden, maar dat hoeft ook niet als ik met een dekentje en een grote kop thee in de bank kruip, is het voor mij warm genoeg.

Droomwens, een open haard

Het enige wat ik stiekem toch wel een beetje mis is een open haard. Super knus en heerlijk warm maar helaas in ons huis zit geen rookkanaal dus dat gaat hem niet worden. En ik begreep dat op zich best wel veel warmte verspild gaat juist in het rookkanaal dus milieu technisch gezien dus niet handig. Dan zou ik nog een elektrische sfeerhaard kunnen neerzetten maar die nemen best wel veel ruimte in. Ik heb op zich een redelijke woonkamer hoor, maar de indeling is nou net wat onhandig voor een sfeerhaard waar bijna altijd wel een grote schouw omheen zit. Maar tegenwoordig heb je inbouw elektrische haarden of gashaarden.

Dat zou bij ons het mooiste zijn waar dan ook meteen de tv is ingebouwd, zo sla je twee vliegen in één klap. Ware het niet dat mijn man twee linker handen heeft dus zodra ik met een plannetje kom wat ik niet zelf kan realiseren, moeten wij altijd vaklui in huren en dat gaat natuurlijk behoorlijk in de papieren lopen. Dus dat idee heb ik voorlopig even losgelaten.

elektrische sfeerhaard

DIY….

DIY projecten zijn echt booming tegenwoordig, op Instagram vindt je er genoeg. Ik vind ze altijd leuk om te bekijken maar om zelf te doen? Maar wat ik onderlaatst tegen kwam op Instagram is super trending en zo’n enorm leuk idee. Dus met veel goed moed ging ik alle spullen in huis halen want dit ideetje kon ik zelfs maken: diy mini haardje. Het haardje bestaat niet meer uit dan 2 stenen potten die je koopt bij de Action, een kleine en een iets grotere die je met de bodems aan elkaar lijmt. Nadat het goed gedroogd is geef je het een likje verf in je favoriete kleur en dan is het eigenlijk al klaar. In eerste instantie gebruikte ik het met allerlei kaarsen erin maar nu zag ik dus het idee op Instagram om er een haardje van et maken. Echt super eenvoudig, je koopt bij een doe het zelf zaak een lege pot die bestand is tegen vuur en een fles gel of bio ethanol om de pot mee te vullen. En om het af te maken een zak witte sier stenen om het mee af te stylen.

Binnen en Buiten

Het leuke van dit haardje is dat het te gebruiken is voor binnen als voor buiten. Tijdens de zomeravonden hebben we er veel plezier in de tuin mee gehad en  nu staat  hij binnen te pronken. Echt lekker cosy en ook nog eens wat extra warmte in huis. Dus wederom twee vliegen in één klap: knus, gezelligheid én een lage energierekening!!!