• Home
  • Nieuws
  • Overig
  • De sleutel tot jouw droomhuis: zo werken makelaars samen met hypotheekadviseurs

De sleutel tot jouw droomhuis: zo werken makelaars samen met hypotheekadviseurs


6 december 2023 door Redactie
137 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Je hebt een woning op het oog en zoekt bijvoorbeeld een makelaar in Amstelveen. Tegelijkertijd moet je de financiering regelen, omdat je een hypotheek nodig hebt. Wie doet dan wat en hoe zorg je ervoor dat de makelaar goed samenwerkt met de hypotheekadviseur? Dat leggen we je uit, zodat jij de juiste keuze maakt.

Een woning is een enorme aankoop en een hypotheek is een financieel complex product. Daarom is het verstandig om een makelaar in te schakelen voor de aankoop en je hypotheek met een adviseur te bespreken. Het goede nieuws is dat die twee specialisten bovendien heel goed samenwerken, omdat ze precies weten hoe hun diensten in elkaar overlopen.

Met de makelaar op woningjacht

De makelaar in Amstelveen helpt je de woning van je dromen te vinden. Makelaars kennen de verschillende wijken, weten waar het groen ligt en rijden je moeiteloos langs de belangrijkste voorzieningen. Als zij je helpen vind je een woning die precies aan je wensen voldoet.

Bovendien gaat de makelaar met je mee naar bezichtigingen, om zeker te weten dat je een huis in goede technische staat koopt. Makelaars hebben alle soorten woningen met alle verschillende gebreken en uitdagingen al een keer gezien. Daardoor kunnen ze je binnen een paar minuten vertellen of een woning een goede koop is, of dat je misschien beter nog even verder kunt kijken.

Aankopen met een financiering

Waarschijnlijk gebruik je een hypotheek voor de financiering van de woning. Dat betekent dat je geld leent, met een product dat speciaal is ontwikkeld voor de aankoop van een huis. Hier draagt de makelaar het stokje over aan de hypotheekadviseur.

Je gebruikt de hypotheek namelijk om het huis te kopen, maar het is een financieel product dat moet passen bij jouw persoonlijke leven en voorkeuren. Ondertussen werken makelaars samen met hypotheekadviseurs die ze kennen, en die ze daardoor kunnen vertrouwen.

Dus heb jij een woning gevonden waar je blij van wordt? Dan kan de makelaar je een paar suggesties doen van adviseurs die jou kunnen helpen. De makelaar kan alvast inschatten voor welk bedrag je de woning waarschijnlijk kan kopen, en bovendien berekenen welke extra kosten daar nog bij komen. Zo is de adviseur alvast goed op de hoogte van het bedrag dat je wil financieren.

Doe het precies andersom

Wil je in plaats daarvan liever weten waar je aan toe bent, vóórdat je op huizenjacht gaat? Dan is het heel gebruikelijk om eerst met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Bespreek samen hoeveel je ongeveer kunt lenen, zodat je een beeld hebt van de woningen die binnen je bereik vallen. De hypotheekadviseur kan dat weer doorgeven aan de makelaar, die daardoor meer gericht voor je op zoek kan.

Met de makelaar en de hypotheekadviseur

Uiteindelijk vorm je met de makelaar en de hypotheekadviseur een team. Samen zorgen jullie ervoor dat je een woning vindt die binnen budget is, waar jij blij van wordt. Vind online de makelaar die bij je past, bijvoorbeeld als je benieuwd bent naar de beste makelaars die je kunnen helpen. Als die vervolgens samenwerken met een goede hypotheekadviseur weet je zeker dat het goedkomt.