• Home
  • Nieuws
  • Geld
  • Hypotheekrentes opnieuw gedaald naar laagterecord: gemiddeld 1,47%

Hypotheekrentes opnieuw gedaald naar laagterecord: gemiddeld 1,47%

Hypotheekaanbieders blijven rente verlagen om de concurrentie aan te gaan

17 augustus 2021 door Romy Veul
13 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

De hypotheekrentes liggen al langere tijd opvallend laag, maar in augustus deden veel geldverstrekkers daar nog een schepje bovenop. Het gemiddelde hypotheekrentetarief was de eerste weken van augustus slechts 1,47%. Een nieuw laagterecord sinds april van dit jaar! Vanaf april leek het erop dat de rentes stabiel bleven of zelfs licht stegen, maar op dit moment liggen ze dus weer opvallend laag.

Nieuwe hypotheeklabels met extra scherpe rente

Onder meer Rabobank, ING en ABN Amro hebben hun hypotheekrentes de eerste twee weken van augustus weer verlaagd. Opvallend is dat bekende hypotheekaanbieders steeds vaker een nieuw label lanceren om daarmee de concurrentiestrijd aan te gaan met andere aanbieders. Denk aan Moneyou van ABN Amro en Vista Hypotheken van Rabobank.

De rentes van deze nieuwe aanbieders liggen vaak opvallend laag. Dat is deels om extra aantrekkelijk te zijn voor oversluiters met de grote concurrentie die er op dit moment heerst op de hypotheekmarkt.

Verdere daling mogelijk

Mogelijk gaan de rentes nog verder dalen de komende tijd, vooral voor de (middel)lange rentevaste perioden. Daar is de concurrentie namelijk het grootst tussen aanbieders. Met de lagere rentes hopen hypotheekaanbieders klanten voor zich te winnen ten koste van hun concurrenten.

Bij hypotheken met NHG ligt de rente over het algemeen het laagst. Dat komt ook doordat slechts een kwart van de hypotheekaanvragers op dit moment kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, waardoor banken hun omzet vooral halen uit hypotheken zonder NHG.

Bron: De Telegraaf