• Home
  • Nieuws
  • Wonen
  • Nieuwbouwhuis gekocht? Zo kun je het tijdloos inrichten

Nieuwbouwhuis gekocht? Zo kun je het tijdloos inrichten


12 augustus 2023 door Redactie
15 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

De handtekening staat en de hypotheek is rond: je hebt officieel een nieuwbouwhuis gekocht. Gefeliciteerd! Nu het belangrijke papierwerk grotendeels achter de rug is, kun je gaan fantaseren over de inrichting. Het leuke van een nieuwbouwwoning is dat eigenlijk alles mogelijk is. Dat maakt het inrichten ook direct lastig. Wat is nou de beste keuze? Door de eindeloze opties kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het is dan verstandig om de basis tijdloos te houden. In dit artikel lees je diverse tips om je nieuwe woning op een tijdloze manier in te richten.

Waarom een woning tijdloos inrichten?

Er zijn een aantal goede argumenten waarom je een (nieuwbouw)woning het beste tijdloos kunt inrichten. De eerste reden is dat een tijdloos interieur niet gevoelig is voor trends. Het kan dus nooit uit de mode gaan en het oogt over 5 jaar nog steeds super stijlvol. Je hoeft vloeren, meubels en accessoires minder snel te vervangen. Dat is dus ook erg duurzaam. Een ander argument is dat een woning met een neutrale basis aantrekkelijker is voor de toekomstige verkoop. Het valt bij veel mensen in de smaak. Potentiële kopers hoeven geen moeite te doen om door een uitgesproken inrichting heen te kijken. Ze zien direct de potentie van het huis.

Tip 1. Investeer in kwaliteitsmeubels

Een groot voordeel van tijdloze meubels is dat ze jaren lang kunnen stralen in je interieur. Investeer daarom in goede kwaliteit zodat je er ook daadwerkelijk zo lang plezier van kunt hebben. Op de lange termijn is het vaak zelfs voordeliger! Kijk eens naar deze tijdloze Bert Plantagie meubels om direct wat inspiratie op te doen.

 

Tip 2. Kies een tijdloze keuken en badkamer

Bij een nieuwbouwwoning mag je jouw eigen keuken en badkamer samenstellen. Hoewel alles mogelijk is, raden we aan om het grotendeels tijdloos te houden. Dit met het oog op de toekomst en eventueel de doorverkoop van de woning.

Tip 3. Gebruik een neutraal kleurenpalet

Gebruik een neutraal kleurenpalet voor de basis van je woning. Denk aan de vloeren, muren, kozijnen en andere vaste elementen. Dit is tijdloos en maakt het daarnaast een stuk eenvoudiger om diverse stijlen toe te passen. Je kunt gerust uitpakken met een gekleurde bank of een opvallende salontafel. Leolux meubels hebben bijvoorbeeld een heel eigenzinnig design, maar sluiten toch aan op een moderne woning met een ingetogen basis.

Populair: industriële woonstijl
De industriële woonstijl loft komt officieel uit New York. Hier werden oude leegstaande fabrieken omgetoverd tot woonhuizen. Met behoud van het ruwe, de stalen pijpen, stenen muren en hoge raampartijen en plafonds. Ontstond een nieuwe woonstijl. De appartementen worden industrieel loft genoemd!

Tip 4. Voeg persoonlijkheid toe met accessoires

Geef jouw interieur tot slot een speelse en persoonlijke touch door middel van accessoires. Uitgesproken woonaccessoires zijn gemakkelijk te vervangen als je er op bent uitgekeken.