Een kunststof dakkapel laten plaatsen: de voordelen


28 november 2023 door Redactie
10 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Veel mensen die net een kamer extra zouden willen hebben, kiezen ervoor om hun zolderkamer op te knappen of een kunststof dakkapel te laten plaatsen, in plaats van voor verhuizen te kiezen. Een kunststof dakkapel laten plaatsen heeft vele voordelen. Wij vertellen je graag welke! 

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel kan er net voor zorgen dat die donkere, sfeerloze zolderkamer omgetoverd wordt tot een lichte, ruimtelijke en praktische kamer die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Denk aan een slaapkamer, hobbykamer of studeerkamer waar je prettig en ongestoord kunt verblijven. Een dakkapel zorgt voor meer licht en uitzicht en voor extra beloopbare vierkante meters. Het schuine dak is ineens geen struikelblok meer en er lijken zeeën van ruimte bijgekomen te zijn.

 kunststof dakkapel

De extra beloopbare vierkante meters zorgen niet alleen voor meer wooncomfort, maar maken ook meerdere indelingen mogelijk en zorgen letterlijk voor een meerwaarde van je woning. Een huis met een dakkapel is meer waard dan hetzelfde huis zonder dakkapel. Dus ook als je erover nadenkt om nu of in de toekomst je woning te gaan verkopen, is een (kunststof) dakkapel laten plaatsen een goed idee.

De voordelen van een kunststof dakkapel

Kies je niet alleen voor een dakkapel, maar ook nog eens voor een kunststof dakkapel, dan geniet je van de voordelen van dit onderhoudsarme materiaal. Kunststof heeft weinig onderhoud nodig, hoeft niet geschilderd te worden en is tegen allerlei weersomstandigheden goed bestand. Het is gemakkelijk te reinigen en een lange levensduur is gegarandeerd. Je hebt er dus nauwelijks werk mee.

Bovendien isoleert het goed en gaat het niet rotten of kieren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een hoge(re) energierekening. Met de kosten die je maandelijks bespaart, verdien je je investering dus na verloop van tijd weer terug. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je recht hebt op subsidie, als je minstens twee energiebesparende maatregelen in huis neemt. Verdiep je daarom zeker eens in de voorwaarden, want dat zou toch mooi meegenomen zijn?

Wil je meer weten over de voordelen van een kunststof dakkapel en de mogelijkheden voor een dakkapel bij jou thuis? Laat je dan eens adviseren door een specialist. Via Jansma Burdaard bijvoorbeeld kom je meer te weten over je opties en de regels rondom vergunningen. Na dit advies weet je of een (kunststof) dakkapel iets voor jou en jouw huis zou kunnen zijn!