Tips voor het verkoop klaar maken van je woning


28 november 2023 door Redactie
5 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Heb je een woning, maar wil het maar niet lukken met de verkoop? Dan is de kans vrij groot dat mensen zich om de een of andere reden niet helemaal aangetrokken voelen tot het huis. Uiteraard gaan we er voor het gemak wel even van uit dat de prijs goed is en ook in lijn ligt met de vraagprijs van andere huizen in de buurt. Wat we namelijk vaak zien, is dat het huis niet aantrekkelijk genoeg is en bijvoorbeeld al voor een groot deel is leeggehaald. Logisch ook, want stel dat je al een andere woning hebt, dan ga je natuurlijk niet een volledige nieuwe inboedel aanschaffen terwijl je nog goede spullen hebt. Toch is het wel belangrijk hier rekening mee te houden op het moment dat jij je huis wilt verkopen. Door de mensen een gevoel te geven dat ze een huis binnenstappen en zich er op hun gemak voelen, is de kans op verkoop simpelweg een stuk groter. Hoe je dit doet, vertellen we je aan de hand van een aantal tips.

Repareer wat nodig is

Wanneer we ons huis te koop zetten, maken we ons vaak niet meer zo druk om die ene lekkende kraan of een stukje plint wat ontbreekt. Toch is het wel verstandig om dit te doen. Een potentiële koper ziet dit namelijk ook en kan op deze manier ook denken ‘als dit al niet voor elkaar is, hoe zit het dan met de rest?’ Ons advies is daarom ook om eens een kritisch rondje door je huis te lopen en te kijken wat er eventueel gerepareerd kan en ook moet worden. Vooral de dingen die in het zicht zitten zijn belangrijk om aan te pakken. Zo is het ook helemaal niet gek om te kiezen voor een nieuwe laminaatvloer, mocht de huidige vloer er zijn uitgehaald en al in de nieuwe woning zijn gelegd. Vooral als het om een dure houten vloer gaat die er nog maar een paar jaar ligt, is dit helemaal geen gek idee. Een nieuwe laminaatvloer geeft immers meer sfeer en warme dan een kale betonnen ondervloer.

Laat je woning sauzen

Wat we vaak zien, is dat veel huizen veel te laat worden geschilderd. Gemiddeld genomen is dit iedere 5 tot 7 jaar nodig om alles netjes en ook mooi te houden. Stel dat de binnenkant van je huis een jaar of 10 voor het laatst onder handen is genomen, dan kan het geen kwaad om even een schilder langs te laten komen. Dit zorgt direct voor een frisse look, wat ook een positieve uitwerking heeft op een potentiële koper. Vooral wanneer je huis allerlei verschillende kleuren heeft, is het aan te raden terug te gaan naar RAL 9001 of RAL 9010. Voor de echte kenners hebben we het dan over ‘wit’ of ‘gebroken wit’. Mensen moeten zich makkelijk kunnen inbeelden hoe het zal zijn als ze er zelf wonen en dat is voor ons als mensen met een gele of paarse muur een stuk lastiger kunnen we je verzekeren.

Kiest voor een stylist

Het verkoopklaar laten maken van je woning is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Niet voor niets dus dat er ook speciale bedrijven zijn die dit voor je kunnen regelen. Zo wordt niet alleen de woonkamer helemaal perfect voor je gestyled, maar wordt er zelfs nagedacht over de keuken, badkamer en het toilet. Verstandig is wel om dit al te laten doen voordat er foto’s worden gemaakt, zodat de mensen ook online al kunnen zien wat dit huis allemaal te bieden heeft.