Kun je een nieuwe vloer meefinancieren?


23 januari 2024 door Redactie
27 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Zit je er al een tijdje over na te denken om een nieuwe vloer te laten leggen in je woning? Dan kunnen we ons heel goed voorstellen dat de prijs je er misschien wel van weerhoudt om dit ook daadwerkelijk te doen. De kosten van een nieuwe vloer kunnen aardig in de papieren lopen en ook simpelweg niet voor iedereen te betalen. Het is daarom dus ook niet vreemd dat jij de mogelijkheden wilt weten als het gaat om het eventueel kunnen meefinancieren van een nieuwe vloer binnen je huidige hypotheek of eventueel via een andere weg. Uiteraard ben je niet de enige die met deze vraag rondloopt! Speciaal daarom willen wij de mogelijkheden graag met je bespreken.

Bouwdepot

Het financieren van je vloer kan in bepaalde gevallen vanuit een bouwdepot. Belangrijk om te weten, is dat zaken die worden gefinancierd vanuit het bouwdepot, vast moeten zitten aan de woning. Dat wil dus zeggen dat een paar nieuwe gordijnen niet tot de mogelijkheden behoort, maar een nieuwe coatingvloer dus wel! Belangrijk om te weten is wel dat niet iedereen in aanmerking komt voor een bouwdepot en dit afhankelijk is van je persoonlijke financiële situatie. Zaken zoals overwaarde van je woning, maar ook je inkomen spelen hierin een belangrijke rol. Op het moment dat je geen overwaarde op je woning hebt, maar bijvoorbeeld wel een stuk meer bent gaan verdienen, is een bank vaak ook wel geneigd je wat extra geld te verstrekken.

Persoonlijke lening

Naast een bouwdepot, kan het ook zijn dat je genoodzaakt bent een persoonlijke lening af te sluiten. Belangrijk om te weten is natuurlijk wel dat geld lenen ook geld kost. De rente bij een persoonlijke lening ligt in tegenstelling tot een bouwdepot dan ook een stuk hoger. De reden om te kiezen voor een persoonlijke lening kan zijn omdat je een huurhuis hebt en een bouwdepot dus niet tot de mogelijkheden behoort. Het voordeel van een persoonlijke lening is wel dat je dit kunt gebruiken voor alles wat je zelf zou willen. Kies je voor een nieuwe gietvloer en je houdt wat geld over, dan kun je bijvoorbeeld ook een nieuwe bank kopen. Daarnaast bepaal je helemaal zelf de looptijd van deze lening en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er 5, 10 of zelfs 20 jaar over te doen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat ook de rente doortikt.

Financiering bij de winkel

Waar je een televisie op afbetaling kunt kopen, kan dit bij sommige winkels ook als het gaat om meubels, vloeren en andere interieur gerelateerde zaken. Het voordeel wat je dan vaak hebt, is dat je een lagere rente betaalt, omdat een winkel er natuurlijk alle belang bij heeft dat jij een nieuwe vloer bij ze uitzoekt. Het enige waar je ook hier weer rekening mee moet houden, is dat je zorgt dat je de maandelijkse lasten kunt betalen en goede afspraken maakt met de winkel waarmee je deze financiële verplichting aangaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ten koste van alles een nieuwe vloer koopt, terwijl dit eigenlijk niet verantwoord is.