Goedkope energie wil iedereen! Maar hoe doe je dat? 


27 februari 2024 door Redactie
13 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Als er de afgelopen jaren één vaste last was die onder een vergrootglas lag, dan was het wel die van de gas- en elektra rekening. En niet zonder reden, deze schoot bij veel mensen opeens door het plafond. Deze werd van zodanige hoogte dat sommige gezinnen het geen eens meer konden betalen. De paniek sloeg toe en mensen zaten soms zelfs in de kou. Hier hebben veel mensen wel van geleerd, en ze zijn nu scherper op hun verbruik. Steeds vaker wordt gas zelfs helemaal ingeruild voor elektriciteit. Maar ook deze rekening kan al snel oplopen en daarom is het aan te raden ook op deze scherp te zijn en te blijven. Deze rekening naar beneden krijgen zonder dat je er zelf iets aan doet is ook mogelijk. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

Vergelijk je rijk  

Waar het aankomt op energieleveranciers en de prijzen ervan zul je altijd scherp moeten blijven. Het ene jaar is de ene leverancier een heel goed idee, om vervolgens het volgende jaar weer een andere beter te kunnen kiezen. Het is een kwestie van energie vergelijken, ook in 2024. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen, maar kun je gewoon een onafhankelijke vergelijker raadplegen. Deze kan jou met het beantwoorden van een paar vragen al de beste keuze laten maken. Of je nu voor een vast, variabel of dynamisch contract moet gaan, dáár weten ze het antwoord altijd voor je!  

Het alternatief 

Ook is het goed om altijd te blijven kijken naar alternatieven en besparingen. Denk aan het verwarmen van bijvoorbeeld een werkkamer. Is het nodig dat de centrale verwarming een hele dag aanstaat wanneer jij thuiswerkt? In de meeste gevallen is dat niet het geval, dus dan moet je dat ook vooral niet doen. Ook verlichting is goed om de focus op te leggen. Heb je al overal spaarlampen? Het zijn kleine veranderingen die van grote invloed kunnen zijn. Voer deze door en wees hier scherp op. Het zijn alle kleine beetjes die uiteindelijk kunnen helpen.  

Lees ook: Hoe bespaar je energie voor het milieu én je eigen portemonnee?

Kortom, energie besparen kan op veel manieren. Natuurlijk door het bezuinigen op je verbruik. Dit kun je doen door scherp te zijn op de ‘lekken’ van energie in jouw huis maar ook het veranderen van energieleverancier zelf kan behoorlijk verschil. Kijk en vergelijk en voor je het weet heb jij een behoorlijke besparing te pakken!