Een leuk toilet voor een leuk budget


29 januari 2024 door Conny van Eylen
10 x gelezen
Facebook LinkedIn WhatsApp
Facebook LinkedIn WhatsApp

Of je er nu graag lang verblijft of eerder kort, ook deze ruimte verdient een leuke look. Jammer genoeg blijft deze ruimte vaak erg basic en kleurloos. Daarom enkele leuke tips om je toilet te pimpen.

Breng kleur in de ruimte

Dit kan met een statement behang met leuke patronen en/of kleuren, contrasterende tinten of kleurrijke tegeltjes. Tegelverf kan ook een hele andere sfeer creëren. Wist je dat je tegenwoordig zelfs tegelverf kan laten mengen.

Denk er wel aan dat met een drukke print de ruimte kleiner kan aanvoelen.

Hang losse planken op

Een wandrekje of één of meerdere planken met wat leuke en handige spullen op kleden de ruimte meteen aan. Decoreer met een kaars, wat foto’s, handdoekjes in een mandje, …

Ook plantjes kunnen leven brengen, hou wel rekening met het weinige daglicht dat er meestal binnenvalt, dus kies voor planten die overleven in donkere ruimtes. Kies voor kunstplantjes of droogbloemen in een ruimte met weinig lichtinval.

Deze planken lenen zich ook uitstekend tot seizoens- en themadecoratie zoals een herfstdecor of Kerstversiering.

Hang een spiegel aan de muur

spiegel in het toilet

Een spiegel is uitermate handig in een toilet en doet de ruimte ook groter lijken. Kies eens voor een andere vorm, er bestaan heel wat mooie spiegels in organische vormen en leuke materialen.

Houd wel rekening met de grootte van de spiegel, zorg dat deze de grootte heeft van maximaal 2/3 van de grootte van het meubel dat eronder staat.

Wanddecoratie

Kunst is heel geschikt als decoratie voor je wc-muur. Een abstract werk, enkele mooie (zwart-wit) foto’s, een quote, toffe afbeeldingen of een speelse kindertekening in een leuke lijst leuken je muur nog wat extra op.

Goedkope decoratie

Scoor een mandjes, spiegels, kandelaars of andere decoratie bij de kringwinkel. Met een spuitbus geef je de spullen de gewenste kleurtjes.

Een matje op de vloer

Een badmat voelt lekker zacht en warm aan de voeten. Met een grave print of vrolijke kleur fleurt hij je toilet helemaal op.

Een statement lamp

In een toilet is meestal weinig daglicht. Bepaal de lichtintensiteit met kunstlicht en kies zo voor fel of minder fel licht. De look van de lamp kan ook een echte eyecatcher zijn. Kies voor een opvallende vorm.

Lees ook: De invloed van een sfeervolle trapleuning in je interieur

Pimp met accessoires

Door een aantal elementen te vervangen en/of extra toe te voegen is er meteen ook sfeer. Een nieuwe deurklink of wc-bril, een toffe toiletrolhouder, mooie zeepaccessoires, kleurrijke kaarsjes en geurstokjes zorgen voor extra sfeer, warmte en een lekkere geur. Kies voor eenzelfde kleur wanneer je eenheid wilt in deze kleine ruimte.

Met behulp van bovenstaande tips kun je jouw wc sfeervol, stijlvol en persoonlijk maken. Je kan kiezen om de stijl van de rest van jouw interieur door te trekken maar je kan uiteraard ook voor een hele nieuwe look gaan. Mix en match je eigen look en maak van de kleinste kamer in huis dus ook de meest flitsende en de gezelligste!